Den grå hästen

Helt plötsligt befinner jag mig på en plats bland massor
av människor och hästar. Det är dressyruppvisning.
Jag förmodar att det är någon slags tävling men jag är inte säker.
Jag får frågan om jag kan hjälpa till att rida en häst vars ryttare plötsligt blivit sjuk.  Jag frågar om ingen annan kan göra det?
”Ingen annan vågar”, får jag till svar.
Jag undrar i mitt stilla sinne varför ingen annan vågar
men hör mig svara att:
”Visst det kan jag göra. Var är hästen?”

En ung flicka kommer lugnt gåendes fram med en osadlad men tränsad häst. En häst som är något av det vackraste jag sett, en apelgrå andalusier, perfekt i balans och muskulatur. Flickan ställer sig stilla med hästen och jag känner in henne, för det är ett sto. Jag känner in hennes väsen och möts av ett inre lugn, harmoni, nyfikenhet, mental styrka och kärlek.
Hästen svarar med att känna in mig och våra energier möter mjukt och följsamt varandra. Flickan räcker mig grimskaftet och säger
att ingen har lyckats sadla henne. Jag svarar att:
”Det gör ingenting, jag rider henne barbacka”.
Hästen klipper till med öronen och vänder sitt välformade huvud
långsamt mot mig. Jag känner hennes leende.

Jag ställer mig på en pall och sätter mig försiktigt upp på hennes rygg. Hon står blixt stilla, fortfarande i total avslappning. Vi väntar in vår tur. Så ropas våra namn upp i en högtalare. Jag hör ett sus gå igenom publiken som sedan blir knäpp tysta. Vi går långsamt ut, jag fokuserar fullkomligt på hästen och hon fokuserar lika mycket på mig.
Musiken börjar spela. Jag vet att hästen kan banan så jag gör mig så lätt jag kan och håller mjukt om henne med mina ben och tyglarna är som sytrådar i mina händer. Så börjar vi dansa. Det känns som att jag smälter in i henne och hon in i mig. Vi rör oss som en varelse i en gudomligt vacker dans.
Jag känner vår gemensamma glädje och kärlek som en och den växer ju mer vi rör oss i manegen. Musiken och vi som en i ett. Så ljuvligt.
Så tystnar musiken.
Vi står stilla. Sammanväxta i perfekt harmoni.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s