Porträttet: Par i konst

Par i konst

Det kommer in ett par på galleriet som intresserat tittar på mina målningar. De tycker väldigt mycket om dem. Klart jag blir glad, alltid kul med positiv kritik om än jag även gillar negativ kritik! De gillar framför allt färgerna. Som ni säkert redan sett så målar jag ”ganska” färgstarka saker. Vi kommer osökt in på konst… såklart! Vad är konst? Vad är bra konst? Vem bestämmer vad som är dålig konst? Blablabla… vi tycker hit och dit.

Hon är svenska och han kommer från Rwanda så för att vi alla ska förstå varandra pratar vi engelska. Jag blir självfallet nyfiken, som alltid vill jag veta… Jo, de hade träffats i Rwanda. Hon var där på besök i något konstprojekt som även han deltog i. De bytte nummer på Skype vilket ledde till att de började ge varandra konstnärliga råd via länk. ”Tycker du ska ta lite mer färg där! Kanske försöka med lite blått där i hörnet…osv.” De inspirerade varandras måleri, träffades igen och nu är han här i Sverige. Nu målar de tavlor tillsammans, Erica Bruce och Innocent Buregeya.

De har skapat en facebook-grupp som heter ”Team Art For Heart Group” och den 4 februari har de vernissage mellan kl. 14 och 20 på ”Träffpunkten” i Vallentuna. Utställningen håller på till 28/2.  Jag ”addar” deras grupp på fejan. Kul!

Tänk vad samtal kan leda till!

Slå dig i slang med någon helt okänd och se vad som händer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s